Online Diary :: MY LIFE , MY WAYS ::

Thursday, 21 November 2013

Trip to Kuala Lumpur :D

Assalamualaikum and hai evelibadisss . phew , mood nak update belog sikit sikit mendatang sebab idea mungkin mencurah curah . bagaikan mencurah air kedaun keladi hahaha . #takde #kene #mengene #okayy . dah kenape aku "H tags" nie . ingat dekat instagram ke yang kau nak H tags bagai . euwww , pelisss deh ! heeee . dah cukupppp mengarut husna ! okay , now fokus to my story . 

Alkisah bermula , pade suatu hari . sang kancil dan sang buaya . woi ! aku cakap dah la merepek tuh . haha . okay , act aku nak cerita pasal percutian aku dan membe membe aku  ke KUALA LUMPUR selama 3hari 2malam . firstly nak ucapkan ribuan terima kasih kepada yein , farah , fitri sebab sanggup amik aku dulu dekat perak dari penang . tak sangka mission kite berjaya untuk jalan ke lain lain negeri setiap sem . dan sem nie tempat yang kami pilih ialah rumah eyqa . terima kasih sebab bagi tumpang duduk rumah kau . sory dah menyusahkan mak kau untuk masakkan kiteorang makanan . heee . okay , jalan cerita kami kesana macam nie . 

Hari Ahad (17/11/2013) farah , fitri , yein datang perak amik aku . tapi diorang menginap dekat rumah aku dulu . esok pagi baru gerak pegi KL . f.y.i diorang nie dah kali kedua datang rumah aku . cume fitri je baru first time . pertama kali diorang datang time akhir sem 2 . okay ,diorang memang suka datang rumah aku . sebab diorang dengan mak aku satu geng wooo , satu geng kongsi gelap ? ish , bukanlah . diorang nie satu geng untuk pangkah aku . setiap kali time makan konfom kena pangkah . mentang mentang aku sarapan pukul 3 , kaw kaw diorang bagi aku . takpeee , ade ubi ade batas , esok lusa belom tentu aku balas , sebab tak jumpa satu sem . haha . 

Hari Isnin (18/11/2013) pagi pagi dah bangun solat subuh . dah selesai solat subuh aku kemas beg . kalau ikutkan hati nak sambung je tido , tapi nanti diorang bising pulak . biase laa , excited nak pergi KL punya pasal . haha . then siap2 semua , pukul 9 setengah baru gerak dari rumah aku . kiteorang guna #waze sebagai pemandu arah kiteorang . waze nie lebih kurang macam GPS tapi die lagi best , sebab apa nak taw ? sebab , die tunjuk kite punya perjalanan detail gilaaaa . macam contoh kan , kalau ade polis dekat depan die dah tunjuk siap2 , siap bagitaw ade bape orang polis taw ! jangan main main . then dia ade bagitaw traffic jam ke , macam macam laa . kalau ada bahaya dekat depan die bagitaw . sangat sangat la best gune application waze nie . sesiapa yang takde , boleh la download kat play store or apeape tempat yang bole download benda alah tu . serius tak menyesal kalau download bende tu . errrr , macam dah lari topik . okay back to the topic . kiteorang sampai KL lebih kurang pukul 2 macam tu . sampai je , meloncat dapat jumpa eyqa , excited katekooo . haha . teruja angat ! masa sampai tu mak eyqa tengah sibuk siapkan makanan , so kami rileks rileks dulu . lepas makan teros eyqa ajak kuar , mula mula pergi hanta makanan dekat kawan dia , lepastu die bawak kiteorang pergi SUNWAY PIRAMID . tengok orang main iceskating . ade yang menari , ade yang jatuh macam nangka , kalau aku main agaknye jatuh macam apakah ?? hahaa . kami pusing pusing dekat situ sampai petang . tangkap tangkap gamba , sebab cantik decoration dalam tuh . dalam pukul 6 lebih kami keluar dari sunway piramid tu sebab nak solat asar . then pegi masjid yang betol betol depan sunway tuh . then , aku dapat idea nak ajak si jantung hati sekali sebab dia ade dekat port dickson .berlatih futsal untuk tournament minggu depan . lagipun eyqa cakap tak jauh kalau nak pergi PD . dalam sejam macam tuh . so aku pon apa lagi . bbm  dia bagitaw . dia pon mintak excuse dekat lecture dia . so ,  lepas maghrib tuh kami teros bertolak pergi PD , kami tak teros amik dia . tapi kami jalan jalan dulu sementara nak tunggu dia abes training . kami pergi TELUK KEMANG , orang cakap dekat sini best . time kami pergi tu , dataran tu ade buat program belia apa ntah . so ,ignore kan jelah . kami lepak situ sampai pukul 10 setengah . lepas tu kami jalan depan lagi sebab nak tengok Politeknik Port Dickson . not bad lah . haha . berenti tangkap gamba kot , kau hado ? lepas tuh eyqa teghingin nak makan roti nan cheese dekat mamak , naseb jumpa kedai mamak , yang tak nasib nye mamak tuh tak jual roti nan . so kami order roti tisu jelah . buat lapik perot . dah makan makan kiteorang teros pergi RNR seremban sebab dah janji dengan dia nak tunggu situ . so bertemulah dua hati yang sudah lame saling merindu , aicehhh . haha . then kami teros gerak balik rumahhh . thanks sangat sangat sebab susah payah datang sebab nak jumpaa . 

Hari Selasa (19/11/2013) bangun pagi lagi sebab dah janji nak pergi jalan . kiteorang parking kereta dekat KTM petaling jaya . sebab kiteorang naik ktm je , malas naik kereta . nanti jemmm . baik gunakan kemudahan yang ada kan ? okay , first sekali kiteorang pergi MASJID INDIA . shopping shawl dekat situ . serius murah murah dekat sana . kalau perempuan nak shopping aku shor kan kat situ lah . heee . dia geleng je tengok aku duk shopping shawl . haha . lepas tu kiteorang pergi TIMES SQUARE . seronok berjalan dengan diorang semua . farah jumpa awey , bergadoh saja . almaklumlah umur sama kan . haha . lepas kiteorang pegi TS kiteorg pergi sungai wang belakang tu je , lepas tu pergi LOT 10 , pastu pergi PAVILLION , memang excercise kaki ! aku rasa macam nak duduk bersila je dekat lantai pavi tuh , ikutkan hati memang nak suh awey dukung , tapi tapi tapi macam malu je , macam segan je , hahaha . dah puas berjalan tangkap gamba bagai , kiteorang balik . dalam pukul 5setengah macam tuh la . semua muka penat tak larat nak jalan . tambah awey . kesian tengok dia . jalan pon lambat , asyik kena tinggal belakang je , hehe , soryy sayang . then sampai rumah dalam pukul 6setengah . awey dah kena balik lepas maghrib sebab die ade training malam tuh . sobbb sobbb :(   berat je hati nak bagi dia balik . so , lepas maghrib siap siap hantar die sampai tol . mandi pon aku tak sempat nak cepat punya pasal . malam tuh , eyqa bawak kereta bapak dia , so kami jalan jalan malam tuh naik satu kereta je . lepas hanta die , kiteorang pusing pusing KL . thanks danial (kawan eyqa) sebab dah bwak pusing pusing . kiteorang pegi tempat HIGHLAND TOWER . tapi tempat tu dah ade yang jagaa , so tak boleh masok . kau gilaaaa nak masok highland tower tu ? dah cukup ke iman nak masok tempat tu ? dah la time tu malammm . eee , serammm ! haha , so kiteorang tengok dari jauh je . lepas tuh kiteorang pegi bukit ampang . tengok pemandangan malam . nampak satu KL , lawa taw . cahaya cahaya lampu . serius lawaaa . then last sekali kiteorang pergi I-CITY . masok tangkap gamba jeee , hee , jadila kannn . buat kenangan . cukuplah malam tuh . penat kaki petang tdi pon tak hilang lagi . esok pagi pagi kiteorang gerak balik . 

Hari Rabu (20/11/2013) hari yang rase berat , sedih , gembira , macam macam perasaan datang . sedih sebab nak tinggalkan eyqa , gembira sebab dapat spent time macam nie . insya, allah satu hari nanti kami datang lagi :) kiteorang gerak dari KL pukul 10 setengah . itulah kisah percutian kami di KUALA LUMPUR . macam macam kenangan kami ukirkan bersama . semoga kenangan tu semua terpahat dalam hati buat selama-lamanya . thanks to eyqa , farah , fitri , yein , awey .harap dapat jalan jalan macam nie lagi lain kali . 
 <3 LOVE YOU <3

ALBUM KENANGAN : 
Sunway Piramid 

aku , farah , yein , fitri 

aku & farah 

aku & eyqa 

kami 

fitri , yein , aku & eyqa 

Teluk Kemang 

gila gila hampaaaa .

"Majlis Pembandaran Port Dickson"

Times Square, Lot 10 , Pavillion , Sungai Wang , Ktm 

bawak anak anak keluar jalen jalen . haha

farah sengettt ! 

fitri , yein , awey , aku & farah :)

candid :) 


H & M : Husna & Munawwir . haha 

nampak kipala sajaaaa . sape la tangkap gambo nie , haha :D

no caption . 

banyak shopping ye . 

aksi sepontan dari kembar . haha kelako ! 

tangga piano dekat TS . bila pijak bunyi piano . haha , tangga menipu nie . kekeke 

tak senonoh aku dengan farah kangkang . hahah

atas Bukit Ampang . Dia dah takde time nie . dah balik . sobb sobb :(

aku syok sendiri ke apa nie? haha
yein dah kenapa tuhh ? :) 

fitri macam depa tangan nak pelok someone je ? haha 
yein kepit sangat tuhh :D 

~THE END~ 

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

 
Copyright © . All Right Reserved by Lyssa Faizureen